Négy napig bújkált

2017.12.07. 16:40

Öt év fegyházat kapott a késelő férj

Öt év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki tavaly egy kalapáccsal, majd késsel támadt a feleségére. Tudomásul vette az ítéletet.

VN

Forrás: Pixabay

Négy napig bújkált a rendőrök elől a férfi, aki kalapáccsal, majd késsel támadt alvó feleségére tavaly május 8-án. Lefogta az asszonyt és többször megvágta az arcát, torkát, mellkasát. A kés csak a második fegyvere volt: kiderült az eljárás során, hogy aznap este azért vett magához egy kalapácsot, hogy megölje a feleségét. Ütötte az alvó asszony fejét a kalapáccsal, de eltört annak a nyele, ezért ragadott előbb papírvágó szikét, majd egy konyhakést a férfi. A megtámadott asszony a szomszédba tudott menekülni, ott összeesett.

A férfi öngyilkos akart lenni, nem sikerült neki. Elmenekült a helyszínről és négy napig bújkált: május 12-én fogták el. A Vas Megyei Főügyészség egy rendbeli védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és három rendbeli kiskorú veszélyeztetésével vádolta meg az apát – hiszen korábbi veszekedéseiknek és az emberölési kísérletnek is tanúi voltak, lehettek közös gyerekeik.

A nyomozás és a tárgyalások alkalmával kiderült: „a vádlott a cselekményt beszűkült tudatállapotban, tudatzavarban követte el” – ez súlyosan korlátozta beszámítási képességét.

A bíróság, dr. Varga Roland tanácsa öt év fegyházbüntetésre, ö év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit.

A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, viszont lehet, hogy az ügyész fellebbez, három napot tartott fenn ennek bejelentésére – tájékoztatott a tegnapi ítélethirdetés után dr. Kustos Anna Zsófia sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában