Már 21 ittas sofőrt fogtak

2018.01.24. 10:05

Idén tíz józan nap volt a vasi utakon

Átlagot számolva majdnem minden napra jutott ittas sofőr a Vas megyei utakon, a rendőrségi napi jelentések alapján. A „legforgalmasabb” január 13-a és 6-a volt, mindkét napon három ittas autóst fogtak el. Jórészt férfiakat értek ittas autózáson a vasi utakon, volt köztük német és osztrák állampolgár is.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

A rendőrség hivatalos internetes oldalán naponta közzétett 24 órás összegzések alapján Vas megyében tíz napon nem volt dolguk ittas autóssal a rendőröknek: január 23-án, 18-án, 17-én, 14-én, 10-én, 9-én, 8-án, 7-én, 4-én és 2-án nem fogtak ittas sofőrt a vasi utakon.

Két nap volt, amikor három ittas autós akadt fenn az ellenőrzéseken, az egyik január 13. Aznap Vép, Ölbő és Celldömölk belterületén igazoltattak egy-egy (mint kiderült,) ittas sofőrt. A vépi, az ölbői és a kemenesmihályfai férfiak ellen „járművezetés ittas állapotban vétség” megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárás indult. Január 6-án az egyik ittas vezetésre egy kisebb baleset során derül fény: árokba hajtott a megyeszékhelyen egy helyi férfi, nem sérült meg, viszont a rendőri intézkedés során kiderült, hogy ittasan ült volán mögé. Ugyancsak pozitív értéket mutatott az alkoholszonda aznap egy Szombathelyen megállított toronyi és egy Celldömölkön igazoltatott helyi sofőr esetében is. Mindhárman elbúcsúztak a jogosítványuktól.

Szintén egy balesetnél derült ki a sofőr ittassága január 11-én: Bük belterületén egy német állampolgárságú autós tolatott egy áruház parkolójában, egy másik autónak ütközött a járművel, kiderült, hogy ittasan próbálkozott a manőverrel, elvették a jogosítványát. S nemcsak német, osztrák autós is hagyta a jogosítványát Vas megyében: őt január 20-án érték ittas vezetésen Szombathelyen. Aznap egy helyi férfi is elbúcsúzhatott járművezetői engedélyétől, miután alkoholt fogyasztott, majd útnak indult autóval, ő is Szombathelyen bukott le.

Az év első ittas autósát Szentgotthárdon fogták el: január 1-jén érték ittas vezetésen a helyi férfit, elvették a jogosítványát.

Celldömölkön egy nap két elfogás is volt: január 21-én egy vönöcki és egy bobai autós is fennakadt az ellenőrzésen. Nem „egyformán” voltak ittasak: a szonda légalkohol értékének függvényében a vönöcki sofőrrel szemben közigazgatási eljárás, a bobai járművezetővel szemben pedig járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Volt, hogy nő akadt fenn az alkoholszondás ellenőrzésen – egy ilyen esetről írt januárban a rendőrségi napi jelentések sora. Január 15-én fogták el az ittasan autózó nőt a megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában