„majdnem” saját jogosítvány

2018.01.17. 16:38

Nem sikerült elég jól a hamis engedély a kámi férfinak

Vádemelést javasolnak a rendőrök a kámi sofőr ellen, aki „majdnem” a saját jogosítványát mutatta az őt igazoltató rendőröknek. Hiába írta át a saját nevére az okiratot, a központi nyilvántartó rendszert nem tudta átverni, ez lett a veszte.

Bakos Ágnes

Lezárult a nyomozás, vádemelést javasol a rendőrség – tájékoztatott közleményben a még tavaly ősszel történt esetről a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök szeptember 15-én igazoltatták Vasváron a személygépkocsival közlekedő férfit. A 33 éves kámi sofőr át is adott egy vezetői engedélyt, az okmányon a saját nevével. A rendőrök természetesen ellenőrízték az okmányt a központi nyilvántartó rendszerben – ekkor azonnal kibukott a hiba, hiszen a jogosítvány valós volt, azonban aztegy másik személy nevére jegyezték be. Már akkor, az őszi igazoltatáskor előállították a kámi sofőrt, gyanúsítottként kihallgatták, amint fény derült az átírásra.

A Vasvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felhasználással elkövetett közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást – most ez a nyomozás zárult és elkészült a vádemelési javaslat. Az ügy iratait elküldték a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában