csirkehús csalinak

2018.02.20. 08:22

Pénzbüntetést kaphatnak: folyami rákokat fogtak a Kerca-patakból

Nyers csirkehússal csalták a csapdába a rákokat, a védett állatok végül megmenekültek, de a négy horgásznak bíróság elé kell állnia.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Természetkárosítás bűntette a vád a négy férfi ellen – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője. A négy vádlott közül kettő fiatalkorú, őket próbára bocsátaná, a felnőtt „rákhorgászok” ellen pedig pénzbüntetést javasol a szombathelyi ügyészség.

Tavaly augusztusban mentek pecázni a Kerca-patakhoz Kercaszomoron. Alaposan felkészültek a munkára: négy darab, rákfogásra alkalmas hálós csapdát tettek a patakba, a csapdákba nyers csirkehúst helyeztek csalinak. Sikerrel jártak, összesen 21 darab folyami rákot fogtak. A folyami rák védett állat, természetvédelmi értéke 50 ezer forint, vagyis összesen 1 millió 50 ezer forint „értékű a bűn”. A rákok megmenekültek, ugyanis a horgászokat természetvédelmi őrök lefülelték, büntetésükről majd a bíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában