Vádemelés

2018.10.30. 07:58

Milliós kárt okozott – Elzárást javasol a szombathelyi ügyészség

Szemetest és utastájékoztatót is rongált a két férfi az egyik Vas megyei község vasútállomásán. Most emelt vádat a garázdák ellen a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció!

Nagyobb kárt okozó rongálás bűntette és más bűncselekmény is szerepel a vádak között a két randalírozó ellen – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Italozott a két férfi Szombathelyen, aztán vonatra szálltak, még májusban történt az eset. Leszálltak egy vasi község vasútállomásán, ott „erősködtek”. Az egyikük kirúgott egy szemetest a tartókeretéből, ezzel majdnem 50 ezer forintos kárt okozott. A másikuk hozzávágta a kukát az utastájékoztató berendezéshez, összetört a berendezés monitorja, ez már tetemesebb kár, több mint 1 millió forint.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a garázda vádlottal szemben pénzbüntetést javasol, a monitort megrongáló vádlottat pedig az ügyészség szerint, ítélje elzárásra a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában