Rablás

2018.11.21. 19:44

Brutálisan bántalmazta az eladót a trafikrabló – szökésben van

Kiraboltak egy dohányboltot kedden este, a tettes brutálisan bántalmazta az eladót, majd elmenekült. A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Budai Dávid

Ebbe a dohányboltba ment be a rabló

Fotó: VN-archív

Az ismeretlen férfi kedden 21.30 körül ment be a Zanati úton lévő dohányboltba, ahol az eladót egy gáz-riasztó fegyvert használva a bevétel átadására kényszerítette, majd a pénzzel gyalogosan elmenekült – tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-­főkapitányság sajtóreferense, Seffer Lilla. Több közeli cég dolgozójával is beszéltünk, akik bár nem tartózkodtak a rablás idején a környéken, úgy tudják, hogy a támadó brutálisan bántalmazta az eladót, akit nemcsak megrugdosott, hanem a gáz-riasztó fegyverével az arcán meg is sebesített. Érthetetlen, hogy miért volt szükség fizikai erőszakra, hiszen a szerencsétlenül járt hölgy nem állt ellen. Úgy tudjuk, a támadás idején a hűtőt töltötte fel, amikor pedig a bevétel átadására kérték, felajánlotta, hogy hátramegy a pénzért.

A fegyveres rablás gyanúsítottja 40-45 év körüli, 165-170 centiméter magas, zömök testalkatú, a bűncselekmény elkövetésekor kapucnis fekete bőrkabátot, kötött sapkát, piros-fekete színű álarcot, kék farmert és barna munkavédelmi bakancsot viselt. A környékbeliek azt is elmondták, a rendőrök bekérték a környező üzletek kamerafelvételeit is, így az üzletben rögzített képeken kívül egyéb hasznos információ is a rendelkezésükre állhat. A rabló feltehetően tudatosan választotta a szóban forgó dohányboltot a támadás helyszínéül, és az időpont sem lehetett véletlen. A környéken kevés a lakóház, így a lehetséges szemtanú is, a környező kis utcákban pedig könnyen kereket lehet oldani.

Ebbe a dohányboltba ment be a rabló
Fotó: Unger Tamás

A vasi megyeszékhelyen tavaly két trafikrablás is volt, októberben fényes nappal a Király utcában próbálkozott egy férfi, akit gyakorlatilag a helyszínen elfogtak, 2017 áprilisában pedig a Paragvári utcai dohányboltba ment be egy fegyveres rabló, akit gyorsan elfogtak. Tettéért, bár még nem jogerősen, de éppen a napokban ítélték 8,5 év fegyházbüntetésre mint többszörös visszaesőt.

A mostani elkövető fegyveres rablásért 5–10 éves büntetésre számíthat, ehhez persze még el kell fogni. A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az esettel kapcsolatban, hívja a 06/94/521-090-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a telefontanú ingyenesen hívható 06/80/555-111-es zöldszámán, vagy a 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában