Horror lett a vége

2018.11.16. 09:00

Meg akarta ölni a volt barátnőjét – Fegyházbüntetést javasol a vasi ügyészség

Leütötte, késsel megszúrta, miután hetekig zaklatta a korábbi barátnőjét a férfi, aki ellen most emelt vádat a Vas Megyei Főügyészség. Fegyházbüntetést kaphat.

Bakos Ágnes

Fotó: pixabay.com

Előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletével, zaklatással és személyes adattal visszaéléssel is vádolják a letartóztatásban lévő férfit – tájékoztatott dr. Simon József Vas megyei főügyész.

Két éve kezdődött a történet – szerelmes lett a két fiatal, Budapesten ismerkedett meg a két egyetemista 2016 szeptemberében. Fél év után szakított a lány, de ebbe nem tudott belenyugodni a fiú. Olyannyira, hogy folyamatosan zaklatta: rendszeres telefonhívásokkal, más nevében írt e-mailekkel. Volt, hogy fiktív személy nevében fenyegető üzeneteket küldött a lánynak és fenyegette. Aztán szexuális felhívásokat tett közzé különböző internetes partnerkereső oldalakon a lány nevében. Ekkor már lépett az ex-barátnő: fegyelmi eljárást indított a fiú ellen a felsőoktatási intézmény dékánja tavaly szeptemberben, az intézmény valamennyi kollégiumából kizárták a fiút. Döntött akkor a Szombathelyi Járásbíróság is, tavaly októberben rendelték el a vádlott távoltartását lánytól. Az iskolájától és a lakóhelyétől is távol kellett volna tartania magát.

Néhány hétig bírta csak, tavaly decemberben akarta megbosszulni a szakítást.

Elvonatozott a lányhoz az egyik Vas megyei községbe, elbújt és várta az exét. Amikor az utcára lépett, leütötte egy félméteres fahusánggal és azzal fenyegette, hogy megöli. A földre került lányt megkéselte, az arcát és a nyakát is megszúrta. A lány ki tudott szabadulni a szorításából és az egyik közeli házban segítséget kért.

A fiút elfogták, letartóztatásban van azóta. A büntetéséről majd a bíróság dönt.

(Kiemelt kép: pixabay.com)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában