A balesetmegelőzés a cél

2018.12.21. 11:30

Újabb figyelemfelhívó táblák kerültek ki a balesetveszélyes szakaszokra

Idén nyolcan vesztették életüket a 84-es főút Vas megyei szakaszán. Hogy kevesebb legyen a közlekedési baleset, figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki a rendőrök és a közútkezelő munkatársai.

Bakos Ágnes

A közútkezelő munkatársai helyezték ki a táblát

Fotó: Horváth Balázs

Húsz balesetben összesen 38-an sérültek meg és nyolcan vesztették életüket, három o­lyan baleset is volt, ahol ketten-ketten haltak meg – sorolta az idei számokat a 84-es főútról László Péter alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. Ezért tettek figyelemfelhívó táblákat a főúthoz: most Gérce és a sárvári körforgalom közé, valamint Rábapaty térségébe. Nem ezek az elsők a megyében, a legelsőket két éve Nagysimonyi és Tokorcs közé helyezték ki a 834-es út mentén, ahol akkor három halálos áldozatot követeltek közlekedési balesetek. Amióta kint vannak a táblák, nem volt súlyos karambol azon a szakaszon.

A közútkezelő munkatársai helyezték ki a táblát
Fotó: Horváth Balázs

– Azt gondolom, hogy ezek a táblák elérték a céljukat, csökkentik a szakaszon a balesetveszélyes szituációkat – mondta az alezredes. A 84-esen kerül még máshová is ilyen tábla, és a 86-os főútra Körmend és Szombathely közé is tesznek. A táblákat a Vas Megyei Rend­őr-főkapitányság Bal­eset-­megelőzési Bizottsága vá­sárolta, a táblák oszlopainak beszerzését és azok felszerelését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vállalta. László Péter alezredes mutatta a 84-es főút térképén: Jánosháza és Zsédeny között a 84-es mentén nyolc mécsessel több ég, ennyi áldozata volt idén karamboloknak. Talán a táblák óvatosabb vezetésre sarkallják a sofőröket: nagyobb követési távolságot tartanak, előzékenyebben közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában