Az üveget és a harapófogót is megpróbálta elrejteni

2018.12.20. 13:00

Whiskyt akart lopni, most próbára bocsáthatják

Olyan „szomjas” volt, hogy harapófogóval lopott whiskyt a körmendi férfi. Nem volt még bűne, így valószínűleg próbára bocsátja a bíróság.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás – egészen pontosan ezzel vádolják a férfit, aki harapófogóval lopott egy üveg szeszes italt, derül ki dr. Fülöp Hajnalkának, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjének közleményéből.

A vádlott még szeptemberben az egyik körmendi áruházban vásárolt éppen ittasan, amikor elhatározta, hogy ellop egy üveg whiskyt. Nem tudta kézzel eltávolítani a whisky üvegéről az áruvédelmi eszközt, de nem adta fel a kísérletet: az áruházban magához vett egy harapófogót. A szerszámmal egyszerűen levágta az áruvédőt, majd a whiskyt és a harapófogót is a ruhájába rejtette. A biztonsági őrök feltartóztatták, miután távozott a pénztártól, természetesen megtalálták a ruházatába rejtett harapófogót és whiskyt.

A szerszámmal és az itallal összesen majdnem 6300 forint kárt okozott a boltnak. A kár nem térült meg, hiába fogták el a tolvajt és találták meg az árut, ugyanis az üveg és a harapófogó is megrongálódott, eladhatatlanná vált. A vádlottnak ez volt az első kihágása, korábban még soha nem került összetűzésbe a törvénnyel, ezért a Körmendi Járási Ügyészség próbára bocsátására tett indítványt, majd a bíróság dönt a büntetésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában