Rendőri intézkedések

2019.02.14. 08:19

Hat ittas vezetőt fogtak a rendőrök Vas megyében

Mind a hat sofőr ellen büntetőeljárás indult.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök február 13-án négy, személygépkocsival közlekedő személyt igazoltattak Szentgotthárd, Celldömölk, Horvátzsidány, valamint Kőszeg belterületén. Az intézkedések során felmerült a gyanú, hogy a járművezetők alkohol fogyasztását követően ültek volán mögé, amit a velük szemben alkalmazott alkoholszonda is igazolt – írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ugyancsak alkoholt fogyasztott az elindulást megelőzően az a két gépkocsivezető is, akiket február 13-án, Nemesbődön és Szombathelyen igazoltattak a járőrök. A sofőrökkel szemben alkalmazott alkoholteszter mindkét esetben pozitív eredményt mutatott. Az intézkedés során munkatársaink megállapították továbbá, hogy a gépjárművezetők nem rendelkeznek járművezetői engedéllyel.

Mind a hat sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az illetékes Rendőrkapitányság. Továbbá a járművezetői engedéllyel nem rendelkező két személlyel szemben engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában