Rendőri intézkedések

2019.08.09. 09:47

Három ittas vezető bukott le Vas megyében – Közülük egy balesetet is okozott

Három esetben mutatott pozitív értéket az alkoholszonda.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Shutterstock

A rendőrök 2019. augusztus 8-án Szombathelyen a Vasút utcában igazoltattak egy helyi személygépkocsi vezetőt. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a férfi szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt, ezért őt előállították. A férfival szemben – a vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság – írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Csepregen augusztus 8-án két segédmotoros kerékpárost igazoltattak. Az egyházasfalui férfiak alkohol fogyasztását követően ültek motorra, amelyet a velük szemben alkalmazott alkoholteszterek pozitív értéke is bizonyított. A két férfit előállították, a Kőszegi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, tekintettel arra, hogy vezetői engedéllyel egyikőjük sem rendelkezett, ezért pedig szabálysértési eljárást indított.

Anyagi káros közlekedési baleset helyszínén intézkedtek munkatársaink 2019. augusztus 8-án, a 87-es számú főúton. Egy toronyi nő közlekedett személygépkocsival Szombathely irányából Kőszeg irányába, amikor a 35-ös kilométerszelvényben személyi sérüléssel nem járó, anyagi káros balesetet szenvedett. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a nő alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé. Ezt az alkoholteszter pozitív értéke is bizonyította, ezért őt előállították. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, mivel a vezetői engedélyét nem tartotta magánál, szabálysértési eljárást is indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában