Jogerős ítélet

2019.10.15. 08:00

Két nap alatt három ittas vezetés – Három év felfüggesztettet kapott a sárvári férfi

Az első, aztán a második tetten érés sem tartotta vissza az ittas vezetéstől azt a férfit, akit most ítélt el a sárvári bíróság. Három év felfüggesztettet kapott.

Bakos Ágnes

Forrás: Shutterstock

Ittas vezetés vétsége miatt állt a Sárvári Járásbíróság elé a férfi, akit két nap alatt háromszor értek ittas vezetésen a múlt hónapban, mindháromszor egy Sárvárhoz közeli településen bukott le – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. Először egy vasárnap délelőtt telt mámorosan az autósnak: akkor enyhén volt ittas, amikor igazoltatták a rendőrök. Nem tudták elvenni a jogosítványát, mert nem volt nála az okmány. Mintha mi se történt volna, másnap reggel is autóba ült: közepesen ittas vezetésen érték, és akkor már el tudták venni a vezetői engedélyét. Nem zavarta ez sem, aznap délután is vezetett – miután folytatta az ivást. Ismét közepesen ittasan érték vezetésen.

Másfél év fogházbüntetésre ítélte a Sárvári Járásbíróság, de a büntetést három év próbaidőre felfüggesztették, ezzel együtt három évre eltiltották a járművezetéstől. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában