Tüzeset

2020.04.17. 18:43

Nádas és aljnövényzet lángolt Szombathely határában (Videó)

A Szombathelyi Tűzoltók vonultak a helyszínre.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

19:12

Ismét hatalmas fekete füst lepte el Szombathely déli részét, nádas és száraz aljnövényzet gyulladt meg Szombathely határában, Gyöngyöshermántól nem messze. A tűz lakott területektől mintegy egy kilométerre keletkezett, száraz aljnövényzet és nádas égett, a lángok szalmabálákat is veszélyeztettek.

Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs

A szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízszállító autóval és egy tűzoltóautóval, illetve a szombathelyi önkéntes tűzoltók is egy járművel vonultak a helyszínre, és körülhatárolták a lángokat, így azok nem terjedtek tovább a szalmabálák felé. A száraz növényzet körülbelül ezer négyzetméteren égett.

Fotó: Horváth Balázs

 

18:47

Nádas lángolt Szombathely, Gyöngyöshermán határában pénteken késő délután. Egyelőre nem lehet tudni a tűz okát, de időben sikerült körülhatárolni.

Lakott területtől körülbelül 1,5 kilométerre keletkezett a tűz, jelenleg az izzó parázs eloltása zajlik. Nem sérült meg senki. A város nagy részéről lehetett látni a fekete füstöt.

A Szombathelyi Tűzoltók vonultak a helyszínre.

Riporterünk a helyszínen van, később frissítjük cikkünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában