Rossz döntést hoztak

2020.08.22. 09:23

Ittas járművezetés gyanújával állítottak elő három sofőrt Vas megyében

Mindhárom férfival szemben büntetőeljárás indult.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: pixabay.com

A rendőrség munkatársai 2020. augusztus 21-én, az esti órákban egy segédmotor-kerékpárral közlekedő helyi lakost igazoltattak Szombathelyen, a Szófia utcában. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a motoros szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A férfival szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Ittasan vezette gépkocsiját az a csepregi lakos, akit 2020. augusztus 22-én, a hajnali órákban igazoltattak a járőrök Szombathelyen, a 11-es Huszár úton. A rendőrök a gépkocsivezetővel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A helyszíni intézkedés során megállapították továbbá, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Vele szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A rendőrök 2020. augusztus 21-én, a reggeli órákban Sárváron, a Rákóczi Ferenc utcában igazoltattak egy nyőgéri gépjárművezetőt. Az intézkedés során a férfival szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A helyszíni intézkedés során megállapították továbbá, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Vele szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Sárvári Rendőrkapitányság – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában