Embercsempész

2020.09.08. 07:40

Letartóztatták a migránst szállító albán férfit, akit Rábafüzesnél kaptak el

A Szombathelyi Járásbíróság letartóztatásba helyezte az albán állampolgárt.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: police.hu

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a körmendi rendőrök 2020. szeptember 5-én, a hajnali órákban a rábafüzesi határátkelőhelynél ellenőriztek egy gépkocsit, amelyet egy albán állampolgárságú férfi vezetett. A sofőrön kívül a gépkocsiban még egy személy utazott, aki magyarországi jogszerű tartózkodását nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért őt a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A rendőrök a férfit gyanúsítottként kihallgatták és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Szombathelyi Járásbíróság a gyanúsítottat 2020. szeptember 7-én letartóztatásba helyezte.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/embercsempeszes-a-gyanu-rabafuzes-hataratkelohelynel-megallitottak-egy-autot-4247051/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában