Kékfény

2021.02.04. 07:36

A dark weben rendelt drogot, a csomag bontása közben ütöttek rajta a rendőrök

Rendőrkézen a Darkneten drogot rendelő mosonmagyaróvári férfi.

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói tudomást szereztek arról, hogy egy mosonmagyaróvári cég címére – a DarkWeben keresztül –többször is rendeltek kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagokat, amelyek ellenértékét Bitcoin virtuális fizetőeszközzel egyenlítette ki a vásárló. A lefolytatott adatgyűjtés során a rendőrök látókörébe került egy 21 éves férfi, akin a mosonmagyaróvári nyomozók és a főkapitányság felderítői a csomag átvétele és kibontása közben ütöttek rajta 2021. február 2-án a délelőtti órákban – számolt be róla a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A feltételezett elkövető lakóhelyén a rendőrök kutatást tartottak, amelynek eredményeként kábítószergyanús anyagot, illetve kábítószer fogyasztáshoz, adagoláshoz használt tárgyakat találtak.

A mosonmagyaróvári lakost az egyenruhások elfogták és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályára előállították, ahol – őrizetbe vétele mellett – 2021. február 3-án kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A 21 éves férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett és a vásárlás körülményeivel kapcsolatban a nyomozók tudomására jutott információkat megerősítette. A virtuális pénztárcájában található kriptovalutát a rendőrök lefoglalták.

Fotó: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság előterjesztést tett a Győri Járási Ügyészségen a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában