elrendelték a letartóztatását

2021.03.12. 09:15

Marihuánát termesztett és fegyvereket rejtegetett az osztrák férfi

A Sárvári Járási Ügyészség indítványozta annak az osztrák férfinak a letartóztatását, aki a Sárvár közeli községben lévő ingatlanán jelentős mennyiségű kábítószer termesztett és engedély nélkül lőfegyvereket és lőszereket tartott.

Vas Megyei Főügyészség

Fotó: Illusztráció

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020 évben a lakóhelyén marihuánát termesztett, melynek tiszta hatóanyag-tartalma meghaladja a jelentős mennyiség felső határát. A gyanúsított az ingatlanon elrejtett két pisztolyt és 56 lőszert is, melynek tartására engedéllyel nem rendelkezett. A sárvári rendőrök a kábítószert és az engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket lefoglalták. A járási ügyészség a szökés és elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója csütörtökön elrendelte egy hónapra a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában