Egy ellenőrzésen bukott le

2021.07.26. 10:36

Elrendelték a román embercsempész letartóztatását, akit a napokban Karakónál kapcsoltak le

A gépjármű utasterében és csomagtartójában 7 fő, Magyarország területére szóló, érvényes úti okmánnyal és magyarországi tartózkodási engedéllyel nem rendelkező személyt, köztük egy lány kisgyermeket találtak.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

A Szombathelyi Törvényszék arról tájékoztatott, hogy a Szombathelyi Járásbíróság vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt egy hónapra elrendelte egy román férfi letartóztatását.

A gyanúsított 2021. július 23-án ismeretlen személy megbízásából 7 fő, magát szír állampolgárnak valló személynek -akik a szerb-magyar határon jogellenesen, a határzáron átmászva léptek be Magyarország területére- segítséget nyújtott a magyar-osztrák államhatár szintén jogellenes átlépéséhez. Ennek során a gyanúsított az általa vezetett Audi A4 típusú személygépkocsival az 55-ös úton, Mórahalom közelében felvette a szír állampolgárokat és tudva arról, hogy a magyar-osztrák államhatárt meg nem engedett módon kívánják átlépni, őket a nyugati határ közelébe szállította.

A gyanúsított által vezetett gépjárművet a Celldömölki Rendőrkapitányság járőrei 2021. július 23-án 18 óra körül a 8-as főút 112-es km-szelvényénél, Karakó térségében közúti ellenőrzés alá vonták, amelynek során a gépjármű utasterében és csomagtartójában 7 fő, Magyarország területére szóló, érvényes úti okmánnyal és magyarországi tartózkodási engedéllyel nem rendelkező személyt, köztük egy lány kisgyermeket találtak. A gyanúsított a külföldi honosságú személyek osztrák határhoz történő szállítását 150 euro ellenében vállalta, amelyet még nem kapott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában