Bűnügy

2021.07.14. 08:15

Maszkviselés miatt sértegette a járőröket egy házaspár Győrben, másfél év börtönt is kaphatnak

Nem viseltek maszkot, ezért igazoltatták őket.

kisalfold.hu

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 46 éves férfi és a 45 éves nő 2020 novemberében (az iskolabezárást követően pár nappal) Győrben, a közterületen nem viseltek maszkot, amiért az együtt járőröző rendőr és két honvéd igazoltatta őket – adta hírül a kisalfold.hu.

Az igazoltatás során a házaspár flegmán, agresszíven viselkedtek, nem voltak hajlandók felvenni a maszkot, majd szidalmazni kezdték a velük szemben intézkedőket, trágár szavakkal illeték őket.

Mivel a becsületsértő kifejezések használatára a járőrök hivatalos eljárása alatt került sor, ezért a cselekmény közvádra üldözendő, így az ügyészség a terheltek ellen – a sértettek számához igazodóan – három rendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat. Velük szemben egy év hat hó szabadságvesztés is kiszabható – írja az Ügyészség.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában