Vádemelés

2021.08.21. 07:00

Évekig úgy jártak vissza a kiskorúak drogért a férfi lakására, mintha csak a közértbe mentek volna

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki kiskorúaknak árult kábítószert.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a 40 éves férfi 2017 és 2020 év között rendszeresen vásárolt kábítószert – köztük amfetamint, marihuánát és extasyt – ismeretlen személytől, majd azokat székesfehérvári otthonában tovább értékesítette, illetve fogyasztott is. Az elkövető adagonként kezdetben 2.500,-, majd 3.000,-Ft-ért árulta az anyagokat. A fogyasztók, akik között kiskorúak is voltak, általában heti rendszerességgel vásároltak tőle.

A férfi lakóhelyén tartott, értékesítésre szánt kábítószereket a rendőrök a házkutatás során lefoglalták, annak mennyisége meghaladta a csekély mennyiséget, de nem érte el a jelentős mennyiséget. Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő elkövetővel szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabása mellett a kényszerintézkedés fenntartására és a kábítószer árusításából szerzett vagyon elkobzására tett indítványt. Az eljárás gyorsítása érdekében az ügyészség a vádban mértékes indítványt tett teljeskörű beismerés esetére – tájékoztatta a feol.hu-t Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik