Kékfény

2021.09.15. 07:35

Szerb embercsempész tizenegy migránst akart Ausztriába szállítani, de a magyar rendőrök Kőszegnél elfogták

Szerda reggel 6 óra körül Kőszegnél állították meg a rendőrök azt az osztrák, bécsi rendszámú Chrysler személyautót, ami épp a 87-es úton, az osztrák határ felé haladt.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Az autót egy szerb sofőr vezette, mellette még 11 ember tartózkodott a járműben, akik sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani. A 11 utas bangladesi, pakisztáni és indiai állampolgárnak vallotta magát. A rendőrök a szerb embercsempészt őrizetbe vették, a 11 utast pedig visszakísérik az ideiglenes határzárhoz.

Fotók: Horváth Balázs

Korábban írtuk:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján az egyenruhások 2021. szeptember 15-én, a reggeli órákban Kőszeg térségében állítottak meg egy osztrák rendszámú gépjárművet, amelyet egy szerb állampolgár vezetett. A gépkocsiban tizenegy férfi utazott, akik bangladesi, indiai és pakisztáni állampolgárnak mondták magukat. A rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a police.hu.

Fotók: police.hu

A sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

[mw-dossier-offerer dossier_id="342664" number_of_articles=3]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában