Döbbenet!

2021.12.16. 08:05

Drograzzia egy vasi faluban - Amfetamint rendeltek, de a rendőrök mást is találtak - videó

A KR NNI elfogta a Darkneten rendelőket, és egy ültetvényt is felszámolt.

Police.hu

Fotó: Youtube/Police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya (a továbbiakban: KR NNI NBEFO) 2021 évben szoros műveleti együttműködésben dolgozott amerikai és német partnerszervekkel az online térben - a Darknetes piactereken - történő illegális kábítószer-kereskedelem visszaszorítása érdekében - tájékoztat az akció részleteiről a police.hu

 

A műveletsorozat részeként a KR NNI NBEFO Győri Osztálya 2021. december 11-én nyomozást rendelt el kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen, mert a partnerszervek információ alapján 3 kilogramm amfetamin érkezése várható Németországból ismeretlen magyarországi címre.

 

Az NNI nyomozói a csomagküldő szolgálattal együttműködve órákon belül azonosították a csomag érkezési helyét, majd 2021. december 13-án közös műveletet hajtottak végre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felderítőivel, egy vasi faluban.

Forrás: Police.hu

Az akció során a nyomozók elfogták a címzettet, és lefoglalták a külföldről érkezett csomagot. A házban tartott kutatás során kiderült, hogy a valós megrendelők csak segédnek alkalmazták Z. Tamásnét, aki átvette a küldeményt. A legnagyobb meglepetésre az egyik megrendelő, a 31 éves soproni lakos, T. Martin a rendőri intézkedések alatt megjelent a kutatás címén, ahol a KR rendészeti egységei elfogták.

 

Z. Tamásné lakcímén, a garázsban egy precízen kiépített - szüretelést követő állapotban lévő - marihuána ültetvényt, a szárítón és az ingatlan különböző részein 3 kg marihuánát, 85 edényt növénycsonkkal, adagoló eszközöket, infralámpát, szellőztető berendezéseket, folyékony tápoldatot találtak a helyszínelő rendőrök.

 

Az ültetvény kialakítása miatt Z. Tamásné férjét és fiát KR egységei elfogták, ez utóbbit később őrizetbe vették.

 

A forrónyomos adatgyűjtés során a KR NNI és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság felderítői beazonosították a kábítószercsomag másik megrendelőjét, a 29 éves L. Ákos soproni lakost. A fiatalembernél tartott kutatások alkalmával porciózásra alkalmas simítózáras fóliákat, kb. 20 kilogramm „felütő” fehér porállagú anyagot, szennyezett mérleget, valamit 2 000 000 forintot és 3 000 euró készpénzt foglaltak le vagyonvisszaszerzés céljából.

Forrás: Police.hu

A kihallgatások során a gyanúsítottak részleges beismerő vallomást tettek a terhükre rótt bűncselekmények vonatkozásban, továbbá a Darknetes piactér feltérképezésekor megállapítást nyert, hogy a két – kihallgatásukat követően őrizetbe vett - soproni fiatal egy hónapon belül összesen 6 kg amfetamin rendelt Németországból, a fizetés módja pedig kriptovaluta volt.

 

Az őrizetbe vett három fiatal esetében a nyomozók egyidejűleg kezdeményezték letartóztatásukat a Sárvári Járási Ügyészségen, míg Z. Tamásné és férje szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában