Bűneset

2022.01.07. 11:04

Lövöldözés volt egy ausztriai vasútállomáson, a magyar határ közelében - Két társaság szólalkozott össze

A bécsújhelyi (Wiener Neustadt) vasútállomáson két csoport vitatkozott össze csütörtökön este. A rendőrség tájékoztatása szerint lövések is eldördültek, az incidensben hárman sérültek meg.

vaol.hu

Forrás: Stefan Woldron

Nagyszámú rendőr, köztük a Cobra különleges egység tagjai jelentek meg csütörtökön este hat óra után a bécsújhelyi vasútállomáson - 

Forrás: Stefan Woldron

írja a noe.orf.at.

 

Az elsődleges adatok szerint az állomás területén két tízfős, migrációs hátterű csoport között vita alakult ki. Az incidensben hárman sérültek meg, egyikük súlyosan.

 

A rendőrségi tájékoztatóból kiderült, hogy több lövés is eldördült, a nyomozás eddigi adatai szerint a pisztolyokban vaktöltények voltak. Inkább késeket használtak. Amikor a rendőrök kiérkeztek, több érintett el tudott menekülni. Két férfit azonban letartóztattak.

 

Mivel a helyzet nagyon zavaros volt, az akció ideje alatt szünetelt a vonatközlekedés. A rendőrség szerint sikerült hamar úrrá lenni a helyzeten, a csoport tagjai az utasokat nem veszélyeztették. 

 

A letartóztatottakat kihallgatják, a térfigyelő videókat pedig kiértékelik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában