Rendőri intézkedés

2022.01.27. 11:49

Több Vas megyei településről is gázolajat lopott két helyi férfi, elfogták őket a rendőrök - fotók

A Celldömölki Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult a Vas megyei férfival és társával szemben.

Forrás: Police.hu

A celldömölki rendőrök a Pápai Rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve, 2022. január 26-án, a hajnali órákban elfogtak két Vas megyei férfit, akik 2022 januárjában több Vas megyei településről, összesen öt alkalommal loptak gázolajat tehergépkocsikból. A két férfi a gázolajat egy harmadik, Veszprém megyei lakosnak adta el, aki a vételt követően újabb üres kannát adott át nekik - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. 

 

A lopásokhoz használt gépjárműben a rendőrök több gázolajos kannát és a bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközt is találtak, amelyeket lefoglaltak.

 

Forrás: Police.hu

Az adatgyűjtések és a tanúkihallgatások során beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a 21 éves férfi egy Veszprém megyei társával együtt 2022. január 22-én, Celldömölkön egy üzemanyagtöltő-állomásról ellopott egy ottfelejtett pénztárcát is. Továbbá a 21 éves Vas megyei elkövető megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2021 októberében Vashosszúfaluban egy telephelyre betört és onnan több építőipari szerszámgépet, valamint gázolajat lopott el.

 

A gyanúsítottak a kihallgatásuk során a bűncselekmények elkövetését elismerték.

 

A 21 éves Vas megyei gyanúsítottat a celldömölki rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Vele szemben három rendbeli kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, valamint más vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Celldömölki Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában