Baleset

2022.06.10. 12:43

Csak a szokásos: kamion és személyautó ütközött sávváltásnál Szombathely határában - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Pénteken délelőtt egy DAF kamion haladt Szombathely felé az M86-os úton, amikor a város határában, a 87-es főút becsatlakozásánál a sofőr sávot akart váltani, de mellette a holttérben egy Toyota személyautó haladt, ami a 87-es főút felől érkezett. A kamion vezetője a holttér miatt nem láthatta a mellé érkező járművet. A kamion és a személyautó érintőlegesen összeütközött. A balesetben szerencsére személyi sérülés nem történt, a rendőrségi helyszínelés idejére a külső sávot le kellett zárni.

Forrás: Horváth Balázs

Ezen az útszakaszon nagyon gyakran történik hasonló baleset. Az M86-os út felől a belső sávba érkező kamionok és teherautók vezetői a jármű holttere miatt nem látják meg az időközben a 87-es út felől, lentről melléjük jobb oldalra, a külső sávba érkező járműveket, majd a nagyobb járművek a jobbratartás szabályai miatt ki akarnak sorolni a külső sávba, elközben pedig ütköznek a holttérben "megbúvó" kisebb járművekkel.

Forrás: Horváth Balázs

Hasonlóan veszélyes, és szintén sok ilyen baleset történik néhány száz méterrel arrébb, a körforgalomból a 86-os út felé kihajtó teherautókkal, amik mellé a Zanati útról érkeznek a külső sávba, a holttérbe a kisebb járművek.

Forrás: Horváth Balázs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában