Ügyészségi hír

2022.07.21. 10:27

Hamis bérleti szerződést mutatott be - Több mint 2 millió forintot csalt ki munkáltatójától

Vas Megyei Főügyészség

Illusztráció

A Szombathelyi Járási Ügyészség csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2016 márciusától, öt éven keresztül ejtette tévedésbe szombathelyi munkáltatóját hamis lakásbérleti szerződés felhasználásával, és jogosulatlanul vett fel több mint 2.100.000 forint albérleti támogatást - derül ki a megyei főügyészség sajtóközleményéből.

A vádirat szerint a férfi albérleti támogatás igényléséhez egy hamis, nem a bérbeadó által aláírt lakásbérleti szerződést nyújtott be a munkáltatójához, mely szerint havi 45.000 forintért bérel egy zalaegerszegi ingatlant. A lakásban azonban a vádlott ténylegesen ½ tulajdoni hányaddal rendelkezett. A bérleti szerződésen a vádlott más nevét írta alá, és a lakásbérlet fennálltát a munkáltatónak félévenként igazolás elnevezésű – más nevében aláírt – hamis magánokiratokkal igazolta. A hamis bérleti szerződés és igazolások alapján a megtévesztett munkáltató 2016 márciusától 2021 augusztusáig a vádlottnak több mint 2.100.000 Ft-ot fizetett albérleti támogatásként. A vádlott a bűncselekménnyel okozott kárt a munkáltatójának megtérítette. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában