Összesítés

2022.08.28. 07:31

Ittas sofőrrel szemben és 5 közlekedési balesetnél is akadt dolguk a vasi rendőröknek

police.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A kőszegi rendőrök egy velemi járművezetőt igazoltattak 2022. augusztus 27-én, az esti órákban Bozsok belterületén. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a nő szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt. A sofőrt az egyenruhások további mintavételre előállították. A gépkocsivezetővel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult - írja a police.hu.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. augusztus 27-én 5 óra és 2022. augusztus 28-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink három, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Két személyautó ütközött össze Szombathelyen, a Rohonci úton 2022. augusztus 27-én, a délelőtti órákban. Egy toronyi sofőr közlekedett a Bartók Béla körút felől az Ady tér irányába, amikor haladása során későn észlelte az előtte, forgalmi okok miatt lassító gépkocsit és nekiütközött. A balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint a toronyi járművezető könnyebben megsérült.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2022. augusztus 27-én, az éjszakai órákban, Szombathelyen. Egy kőszegi lakos személyautóval közlekedett a Vörösmarty Mihály utcában a Szelestey László utca felől a 11-es Huszár út irányába, amikor haladása során elsodort egy, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó helyi férfit. A balesetben a gyalogos – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyebben megsérült.

Mindkét eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék a járműveiket! Ne feledjék, az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a közlekedés résztvevői tehetnek a legtöbbet azzal, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekednek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában