Ügyészség

2022.09.12. 15:57

Letartóztatták a Bucsunál elfogott embercsempészeket, borzasztó körülmények között szállították a migránsokat

Bucsu és Bozsok között fogták el a migránsokat szállító embercsempészeket.

vaol.hu

Forrás: Police.hu

A megalapozott gyanú szerint az egyik elkövető az általa vezetett személygépkocsi utasterében és csomagterében 10 indiai állampolgárt szállított az osztrák-magyar határhoz. A gyanúsított célja az volt, hogy a migránsoknak segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon történő átlépéséhez, amiért összesen 10.000 eurót kapott. A csempészett személyek összezsúfolva, élelem és víz nélkül utaztak a négy utas szállítására alkalmas járműben. 

A másik elkövető a csempészett személyeket szállító autó előtt – azonos útvonalon – előfutóként haladt gépkocsijával. A feladata az volt, hogy társának az útvonalat mutassa, illetve az esetleges rendőri ellenőrzésről jelezzen neki. 2022. szeptember 9-én a reggeli órákban, Bucsu és Bozsok közötti útszakaszon a rendőrség járőrei a járműveket közúti ellenőrzés alá vonták, és a két szerb embercsempészt előállították. 

A Vas Megyei Főügyészség a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt, továbbá a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírája 2022. szeptember 11-én az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Korábban írtuk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában