Akció

2022.09.09. 08:01

Többen el is futottak - Két autónyi migránst fogtak el Bucsu és Bozsok között péntek reggel - fotók

Úgy tudjuk, hogy legalább hárman elfutottak a helyszínről Magyarország irányába. 

vaol.hu

Forrás: Horváth Balázs

A rendőrség közleménye:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Pécsi Osztályának információi alapján az egyenruhások 2022. szeptember 9-én a reggeli órákban, a 8717-es számú úton, Bucsu és Bozsok között állítottak meg egy osztrák, valamint egy szerb forgalmi rendszámú személygépkocsit, amelyeket szerb állampolgárságú férfiak vezetett. Az osztrák rendszámú gépkocsiban a sofőrön kívül hét, magát az ellenőrzés során indiai állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

A szerb sofőrökkel szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Korábban írtuk:

Pénteken reggel egy osztrák és egy szerb rendszámú autót akartak megállítani a rendőrök Bucsu és Bozsok között, úgy tudjuk, hogy a járművezetők megpróbáltak elmenekülni a helyszínről az autókkal, de a rendőröknek végül sikerült megállítani őket. Az autókban illegálisan az országban tartózkodók és két embercsempész ült. 

 

Az embercsempészeket a rendőrök bilincsben vitték el a helyszínről, illetve kisbusszal hét illegálisan az országban tartózkodó embert. Úgy tudjuk, hogy legalább hárman elfutottak a helyszínről Magyarország irányába. 

Korábban írtuk:

Lapunk információi szerint pénteken reggel Bucsu és Bozsok között nagyszabású rendőrségi akció történt. Ennek során elfogtak 2 embercsempészt. Az járműben pedig migránsok utaztak, akik közül többen elszaladtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában