Külföldi érdekcsoportok

2024.04.25. 20:15

Kocsis Máté: nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk (videó)

Azok a külföldi érdekcsoportok, akiknek Magyarországon az a céljuk, hogy megbukjon a háborúellenes kormány, azoknak minden pénzt megér, hogy valakit felépítsenek. Ez a személy most Magyar Péter, két éve Márki-Zay Péter volt – fogalmazott az Index és az ATV podcastműsorában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

MW

Az Index és az ATV podcastműsorában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Forrás: Kocsis Máté / Facebook

Nekünk nem azt kell figyelnünk, hogy Magyar Péter mit mond, hanem azt, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk. Be akarnak jönni valakik a magyar belpolitikába, jelölteken keresztül. Láttunk már ilyet, ez egy forgatókönyv, aminek ismerjük a menetrendjét – fogalmazott Kocsis Máté a Konkrétan Rónai Egonnal című csütörtök esti podcastban. Az Index és az ATV közös műsorában a Fidesz frakcióvezetője Varga Judit, volt igazságügyi miniszter ex férjének politikai szerepvállalásáról úgy vélekedett, hogy akiknek Magyarországon az a céljuk, hogy megbukjon a háborúellenes kormány, azoknak minden pénzt megér, hogy valakit felépítsenek – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Két éve Márki-Zay Péter volt ebben a szerepben, amit most Magyar Péterre szabtak

 – fűzte hozzá.

Kocsis Máté szerint a jellemzően külföldi finanszírozók mindig kiszemel valakit, akiről azt gondolja, hogy jó eséllyel elhitethető, hogy jobboldalról jön. „ Van ez a mítosz a kiábrándult fideszes szavazókról, akiknek a besöprésével és a baloldal hozzátételével talán többséget lehet csinálni. Ebből a képletből 2022-ben egy soha nem látott bukta lett” – emlékeztetett a politikus.

Felhívta a figyelmet, hogy két évvel ezelőtt és most is ugyanazok, Bajnai Gordon, valamint a külföldi finanszírozott hálózat tűnt fel. Ezután a sorolta az erre utaló bizonyítékokat: 2023 nyarán Magyar Péter már megalapított egy egyesületet, „és az hogy-hogy nem, olyan székhelyre jegyeztette be magát, amely Bajnai Gordonhoz köthető ciprusi offshore cég tulajdonában van.”

„Erre azért valljuk be, egy olyan országban, ahol van körülbelül 6 millió lakóingatlan, vajmi kicsi a matematikai esély” – érzékeltette Kocsis Máté az egyértelmű összefüggéseket. Kitért arra is, hogy szintén a sajtóból lehet tudni, hogy a bécsi székhelyű DatAdat – ma már Estratosnak (Estratos Digital GmbH– a szerk.) hívják, átnevezték Ficsor Ádámék – adta a pártjának az adatkezelési nyilatkozatát.

A Magyar Péter személyére és a vele való kapcsolatra vonatkozó kérdésekre a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, egyértelmű, hogy árulóról van szó, akivel soha nem volt jó viszonyban. 

„Az ország számára teljesen lényegtelen, hogy két egykori egyetemi évfolyamtárs, aki sose bírta egymást, mit mond a másikról, de a dolgok mögé nézve mégiscsak arról van szó, hogy ő provokálni akart, hogy fennmaradjon a napi téma. Ehhez durvákat kell mondania, de azt is tudom, – miután nem 2 hónapja vagyok a politikában, megtanultam –, hogy van jövő hét is, jövő hónap is, meg jövő év is” – fejtette ki Kocsis Máté. 

A cikk IDE KATTINTVA folytatódik!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában