Rendőri intézkedések

2022.10.17. 09:31

Forgalomból kivont járművet vezetett Szombathelyen, pedig jogosítványa sem volt, sőt még körözték is

Forgalomból kivont gépjárművet vezetett, vezetői engedéllyel nem rendelkezett és még körözték is a Vas megyei férfi. Ittas vezetőkkel szemben intézkedtek és öt balesetnél helyszíneltek az elmúlt 24 órában a Vas megyei egyenruhások.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egyenruhások 2022. október 16-án, az esti órákban Szombathelyen, a Gagarin utcában igazoltattak egy 21 éves járművezetőt. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi egy, forgalomból kivont gépkocsival közlekedett, valamint vezetői engedéllyel sem rendelkezett. Megállapították továbbá, hogy a férfit a Tapolcai Rendőrkapitányság körözi, mivel a részére kiszabott pénzbírságot nem fizette be, azt közérdekű munkával nem váltotta meg, ezért a Veszprémi Járásbíróság elzárásra változtatta át. A Vas megyei sofőrt a rendőrök elfogták, szabálysértési őrizetbe vették és vele szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A járőrök három ittas sofőrrel szemben is intézkedtek az elmúlt 24 órában. Egy helyi gépkocsivezetőt, valamint egy orosz állampolgárságú sofőrt Szombathelyen igazoltattak, míg egy szentgotthárdi autóst a 7454-es számú úton állítottak meg. A helyszíni intézkedések során alkalmazott alkoholteszterek pozitív értékei, valamint a további mintavételek alapján a három sofőrrel szemben – vezetői engedélyük elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 16-án 5 óra és 2022. október 17-én 5 óra közötti időben három, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában