Előzetes letartóztatás

2022.10.03. 09:19

Gyerekeket is bezsúfoltak a csomagtartóba a szlovák és török embercsempészek

A Szombathelyi Járásbíróság ügyeletes bírója egy hónapra elrendelte egy szlovák és egy török férfi letartóztatását embercsempészés miatt indult ügyben.

Szombathelyi Járásbíróság

Illusztráció!

Forrás: MW-archív

A nyomozó hatóság több személynek segítséget nyújtva, társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsította meg őket, azonban a gyanúsítottak cselekménye csempészett személy sanyargatásával, társtettesként  elkövetett embercsempészés bűntettének a megállapítására is alkalmas lehet. 

A török gyanúsított és 9 szír állampolgár 2022. szeptember 28-án a szerb-magyar határon meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével Magyarország területére belépett. A szlovák gyanúsított 2022. szeptember 30-án 6 óra körül egy külföldi forgalmi rendszámú Chrysler Grand Voyager típusú személygépkocsival a magyar-szerb határ közelében felvette a török gyanúsítottat és a 9 szír állampolgárt, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon történő átlépéséhez. Az M5 autópályán 20 kilométer megtétele után a vezetést a szlovák gyanúsítottól a török gyanúsított vette át. A személygépkocsiban a csempészett személyek közül 2 a hátsó ülésen, míg 7 – köztük 4 gyermek – a csomagtartóban összezsúfolódva foglalt helyet, így a csomagtartóban lévő személyeknek a gyanúsítottak testi szenvedést okoztak, őket sanyargatták. A gyanúsítottakat a csempészett személyekkel együtt 2022. szeptember 30-án 10 óra 45 perckor Szombathelyen, a Repülők útján a rendőrjárőrök közúti ellenőrzés alá vonták és elfogták.

A végzés nem végleges, mert mindkettő gyanúsított és a védők szabadlábra helyezés érdekében fellebbezést jelentettek be - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában