Rendőrségi hír

2022.10.28. 09:56

Halmozták a jogsértéseket

Eltiltották őket, ennek ellenére egyikük egy forgalomból kivont autóval közlekedett, a másik sofőr pedig egy másik autóra kiadott rendszámot szerelt gépjárműjére. Tizenhat közlekedési balesetnél is helyszíneltek az elmúlt 24 órában a Vas megyei rendőrök.

police.hu

Forrás: police.hu

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra az elmúlt 24 órában tizenhat balesetről érkezett bejelentés. Kérjük, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel, a közlekedési szabályok maradéktalan betartásával közlekedjenek!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 27-én 5 óra és 2022. október 28-án 5 óra közötti időben kettő, súlyos és három, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink tizenegy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek. Egy celldömölki sofőr tehergépkocsival szenvedett pályaelhagyásos balesetet a 834-es számú úton. A helyszíni intézkedés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A balesetben könnyebben megsérült a sofőr, akivel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, a baleset okozása miatt pedig szabálysértési eljárás indult.

Szombathelyen egy helyi járművezetőt igazoltattak az egyenruhások. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfit a Szombathelyi Járásbíróság a vezetéstől eltiltotta. A gépkocsin nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, a jármű forgalmi engedélyét bevonták és a forgalomból is kivonták már korábban. Vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt büntetőeljárás indult, az elkövetett közlekedési szabálysértések miatt pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek a járőrök.

Sárváron, az éjszakai órákban intézkedtek egy helyi gépkocsivezetővel szemben a sárvári rendőrök. Megállapították, hogy a 30 éves férfit a Székesfehérvári Törvényszék a járművezetéstől korábban eltiltotta. Az igazoltatás során megállapították továbbá, hogy a gépkocsira a férfi másik autóra kiadott hatósági jelzést szerelt fel. Vele szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak - olvasható a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában