Vádemelés

2022.10.25. 09:10

Két évig élt együtt halott apjával egy férfi a szomszédos megyében, a nyugdíját is felvette

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt az 53 éves férfi ellen, aki több mint két évig élt együtt elhunyt édesapja holttestével és vette fel az elhunyt nyugdíját.

kisalfold.hu

Forrás: kisalfold.hu

A vádirati tényállás szerint az 53 éves férfi Mosonmagyaróváron, egy családi házban élt együtt beteg édesapjával. A vádlott édesanyja és testvére már korábban elhunyt, így a házban ketten laktak. A vádlott munkanélküli volt, jövedelemmel nem rendelkezett, egyetlen bevételük az idős édesapa nyugdíja volt - írja a kisalfold.hu.

Az apa 83 éves korában, feltehetően 2019 decemberében elhunyt. Mikor a vádlott ezt észlelte, az elhunytat levetkőztette, ágyba fektette, majd betakarta, a hatóságokat azonban nem értesítette a halálesetről. Ezután a férfi 2020 januárja és 2022 februárja között minden hónapban jogosulatlanul felvette édesapja nyugdíját, a két év alatt közel 5 millió Ft-ot. A férfit – más ügy miatt – 2022 februárjában keresték fel a rendőrök, ekkor egyből jelezte, hogy az édesapja meghalt. Az eljárás során a felvett nyugdíjból a nyomozók 1,7 millió forintot megtaláltak és lefoglaltak tőle. 

A férfi ellen minősített költségvetési csalás miatt emelt vádat az ügyészség, és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint indítványozta, hogy a lefoglalt 1,7 millió forintot a Magyar Államkincstárnak adja ki, és ezen túlmenően a fennmaradó több mint 3,2 millió Ft erejéig rendeljen el vagyonelkobzást a bíróság.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában