Fokozott óvatosság

2022.10.31. 10:04

Megkülönböztetett figyelem a kegyelet napjaira - A rendőrség tanácsai

Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan kelnek útra és emlékeznek elhunyt szeretteikre. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy ez az időszak veszélyeket is rejthet magában. A vagyonbiztonság kérdése is kiemelten kezelendő ezen időszakban, mivel olyan rossz szándékú emberek is megjelenhetnek a temetők környékén, akik a helyzetet kihasználva jogsértéseket követnek el.

police.hu

Forrás: police.hu

Fogadják meg a rendőrség tanácsait, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!

- Fokozottan ügyeljenek a közlekedési szabályok betartására, akár gépjárművel, kerékpárral, vagy gyalogosan közlekednek!

- Gépkocsijukkal – lehetőség szerint – kivilágított, jól látható helyen parkoljanak!

- Győződjenek meg arról, hogy autójukat, motorkerékpárjukat, kerékpárjukat lezárták!

- Amíg felkeresik szeretteik sírját, még rövid időre se hagyják a személyes irataikat, a bankkártyájukat, a       lakáskulcsukat, vagy a gépjármű okmányait az autóban! Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak az utastérben!     Az autó nem biztonságos tárolóeszköz.

- Felhívjuk az autóbuszon utazók figyelmét a kellő óvatosságra, hiszen a zsebtolvajok a zsúfoltságot kihasználva   könnyen eltulajdoníthatják kézitáskájukat, értékeiket!

- Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak!

- Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk belsejében helyezzék el!

- Kezüket mindig tartsák a becsatolt táskájukon, hogy észrevétlenül senki ne nyúlhasson hozzá!

- Amíg a sírt rendezik, illetve a kúthoz, vagy a szeméttárolóhoz mennek, soha ne tegyék le táskájukat,   pénztárcájukat a sírra!

- A koszorúkat igyekezzenek a sírhoz rögzíteni! Amennyiben azokat nem lehet egy mozdulattal leemelni, a tolvajok   inkább odébb állnak.

Amennyiben bármilyen jogsértést észlelnek, kérjük, forduljanak a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában