Vádemelés

2022.11.11. 19:08

Fának ütközött az autó - Az ittas sofőr és utasa is súlyos sérüléseket szenvedtek

Vádat emeltek a sofőr ellen, aki idén májusban, lakott területen kívül, közepes fokban ittasan vezette autóját, majd az útról letérve egy fának ütközött. A balesetben a biztonsági övet nem viselő sofőr, és utasa is súlyosan megsérültek. Az ittas sofőr ellen felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását is indítványozta az ügyészség.

Vas Megyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 májusában, lakott területen kívüli kavicsos úton közepes fokban ittasan vezette személygépkocsiját, amikor letért az útról és egy fának ütközött. A balesetben az ittas sofőr – aki biztonsági övét nem használta – és utasa nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedtek el. A járási ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában