Baleset

2022.11.10. 09:42

Ittasan csúszott árokba az osztrák sofőr Kőszegen

police.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

Anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök 2022. november 9-én, az esti órákban Kőszegen. Egy osztrák sofőr közlekedett autójával a Sörgyár utcában, melynek során gépkocsijával a vízelvezető árokba csúszott. A helyszíni intézkedés során az egyenruhások a férfival szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért vele szemben további mintavételre is sor került. A gépkocsi vezetőjével szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Kőszegi Rendőrkapitányságon - írja a police.hu.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 9-én 5 óra és 2022. november 10-én 5 óra közötti időben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. Munkatársaink öt, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Vas megyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

Az őszi-téli időszak tudatos felkészülést igényel a közlekedés minden résztvevőjétől. A hőmérséklet csökkenésével, a hajnali fagyok beköszöntével az útviszonyok és a látási viszonyok is megváltoznak. Komoly veszélyforrásnak számít a látótávolság csökkenése és a csúszásveszély, ezért kérjük, hogy megfelelően felkészített járművekkel vegyenek részt a közúti forgalomban! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában