Csempészáru

2022.12.15. 10:45

12 milliót ért a fogás - Kors és Prada hamisítványok bukkantak elő a román kisbuszból az M1-esen - videó

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közúti ellenőrzésen több mint 12 millió forint értékű hamis árut találtak egy járműben az M1-es autópályán.

kisalfold.hu

Forrás: NAV

A pénzügyőrök az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán ellenőrizték azt a román kisteherautót, aminek rakterében, zsákokba csomagolva, különféle márkajelzésű (Michael Kors, Prada, Karl Lagerfeld, Tommy Hilfiger stb.) táskákat, cipőket és ruhákat találtak. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A NAV munkatársai a több mint 12 millió forint értékű rakományt lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt eljárást indítottak - írja a kisalfold.hu.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nem csak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is egészségügyi vagy minőségi kockázatot jelenthetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában