Óvatosan az utakon!

2022.12.14. 17:33

Életveszélyesen megsérült az övet nem használó sofőr Bobánál - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Súlyos közlekedési baleset történt szerdán délután Boba közelében, ahol két személyautó ütközött össze. Információink szerint egy Opel személyautó haladt Boba felől Egyházashetye irányába, amikor a sofőr egy kereszteződésben nem adta meg az elsőbbséget a Celldömölk felől Jánosháza irányába haladó Peugeot személyautónak. A két jármű összeütközött, a Peugeot és az Opel is az út melletti mezőgazdasági területen állt meg. 

A balesetben négyen sérültek meg, az Peugeot-ban utazó másfél éves kisgyerek és az autót vezető édesanyja könnyebb sérülésekkel került kórházba. Az Opelban egy tizenéves fiú és középkorú édesapja utazott, egyikük sem használta a biztonsági övet. Az utas csodával határos módon csak könnyebben sérült, míg a biztonsági öv nélkül utazó sofőr életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, mikor az ütközéstől átrepült az utasoldalra, és az autó B-, illetve A-oszlopának csapódott. A férfi állapotát csak hosszú idő után tudták a helyszínen stabilizálni annyira, hogy a mentők életveszélyes állapotban kórházba tudják szállítani. 

A műszaki mentésben a celldömölki és az egyházashetyei tűzoltók is részt vettek, akik az Opel vezetőjét emelték ki a járműből. A mentés és a helyszínelés teljes útlezárás mellett zajlott.

Ebben a kereszteződésben nagyon sok hasonló baleset történik, több súlyos és halálos balesetről is beszámoltunk már. A két egymást keresztező út hosszú egyenes szakaszán van a kereszteződés, több autóvezető is elmondta, hogy egyszerűen elbambultak a hosszú egyenesben és későn vették észre az elsőbbségadás kötelező táblát.

Korábban a kereszteződés elé olyan felfestést tettek, ami ráz amikor áthajt rajta egy jármű, amíg ez le nem kopott az aszfaltról, addig a balesetek száma is csökkent. Ezt azóta nem pótolták.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában