Ítélet

2022.12.21. 13:55

Szombathelyig üldözték a rendőrök a menekülő embercsempészt - hosszú időre börtönbe mehet

A Vas Megyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség ma állította bíróság elé azt a letartóztatásában lévő tunéziai állampolgárságú férfit, akit Vas megyében, az M85-ös számú autóúton 2022. október 28-án értek tetten, miközben 16 migránst akart a magyar-osztrák határhoz szállítani.

vaol.hu

Forrás: Police.hu

A vád szerint a tunéziai férfi a szerb-magyar határ közelében egy tehergépkocsiba olyan 12 marokkói és 4 tunéziai állampolgárt vett fel, akik korábban illegálisan léptek Magyarország területére, és tiltott módon, a jogszabályi rendelkezések megsértésével akartak Ausztrián keresztül Franciaországba és Spanyolországba jutni.

Forrás: Police.hu

A megvádolt férfi a külföldieket a több órán keresztül tartó út során megállás nélkül, összezsúfolva szállította, ezzel nekik testi szenvedést okozott. A járőrök a vádlott által vezetett tehergépkocsit 2022. október 28. napján, a hajnali órákban, az M85-ös számú autóúton megpróbálták ellenőrzés alá vonni, ő azonban a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta és menekülni kezdett. A rendőrök a vádlottat Szombathelyig követték, ahol megállásra kényszerítették és elfogták. A Szombathelyi Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a letartóztatásban lévő vádlottat, akit 5 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt és 10 évre kiutasított az ország területéről. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában