Vádemelés

2023.02.02. 08:03

Hetekig volt betonoszlophoz láncolva egy kutya Répcelak közelében - Bódítással tudták csak eltávolítani a nyakába vágó láncot

Állatkínzás bűntette miatt emeltek vádat a nő ellen, aki hetekig tartotta egy betonoszlophoz láncolva kutyáját. Az ehhez használt lánc a kutya nyakába bevágott, eltávolítani csak az állat bódítása után tudták. Gyógykezelés elmaradása esetén a kutya rövidesen elpusztult volna.

Vas Vármegyei Főügyészség

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2022 őszén, egy Répcelak közeli községben a kutyáját az udvaron található betonoszlophoz egy közel háromméteres lánccal kikötötte, és hetekig nem engedte szabadon az állatot. A vádlott által használt lánc a kutya nyakába bevágott, azt az állat bódítása után tudták eltávolítani. A gyógykezelés elmaradása esetén az eb hamarosan elpusztult volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában