Ítélet

2023.02.10. 13:14

Hosszú időre börtönbe mehet a magyar embercsempész, akit Szombathely közelében kapcsoltak le a napokban

vaol.hu

Forrás: MW/archív

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás kertében vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélt egy magyar állampolgárságú férfit, aki 2023. február 8-án 7 külföldinek nyújtott segítséget, hogy a magyar-osztrák államhatárt illegálisan átléphessék - írja a szombathelyitorvenyszek.birosag.hu

A vádlott a reggeli órákban egy Peugeot Expert típusú tehergépkocsiba 2török és 5 afgán – a szerb-magyar határon, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével Magyarország területére lépett – állampolgárt vett fel Domaszék közelében azért, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ ugyancsak meg nem engedett módon történő átlépéséhez. A vádlottnak az ismeretlen megbízója a sikeres szállítás után – előre nem egyeztetett – díjazást ígért. A vádlott az illegális migránsokat a Domaszék-Kecskemét-Lajosmizse-Ócsa-Biatorbágy-Enese-Ölbő-Szombathely útvonalon szállította az osztrák határ felé, amikor a délelőtt folyamán Szombathely térségében rendőri ellenőrzés alá vonták.

Az ítéletet az ügyész, vádlott és védője tudomásul vették, a döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában