Viharos szél volt

2023.02.05. 14:45

Vezetékszakadások, oszloptörések okoztak áramszünetet Vasban - Hol tart helyreállításuk? 

Folyamatosan dolgoznak a hétvégén az áramszolgáltató munkatársai: 28 vonalon észleltek üzemzavart, szombat estig 26-ot helyreállítottak - tájékoztatta lapunkat az E-on Hungária Zrt. sajtószóvivője. Celldömölkön az Arad utcában nehezíti a munkát, hogy egyszerre öt villanyoszlop dőlt ki.

Tömböly Ágnes

Illusztráció!

Forrás: 9500.hu

Vasban a heves szél elsősorban a vármegye déli részein, a Körmend - Jánosháza vonalon okozott jelentős viharkárokat. Az áramszolgáltató munkatársai szombaton egész nap nagy erőkkel dolgoztak a súlyosabb, középfeszültségű hálózatot ért károkon. Huszonnyolc vonalon észleltek üzemzavart. Szombat estére ebből 26-ot helyreállítottak, kettőn még vasárnap is dolgoznak, ez a kettő mindössze 6 ügyfélnél okoz áramkimaradást - tudatta az E-on Hungária Zrt. sajtószóvivője, Varga Ivett. 

Megtudtuk, a károk mindenütt hasonlóak: fa rádőlések, vezetékszakadások, oszloptörések okoztak áramkimaradást. Folyamatosan zajlik az új oszlopok felállítása, a megrongált hálózati elemek cseréje, ebben a katasztrófavédelem mellett alvállalkozókkal és hálózatépítő cégekkel dolgoznak együtt.

Celldömölkön az Arad utcában az nehezíti a munkát, hogy egy hatalmas fenyőfa úgy dőlt a hálózatra, hogy öt betonoszlopot tört ki egyszerre, ezen a szakaszon a teljes hálózatot újra kell építeni.

 A viharkárok sokkal inkább érintették a lakott területeket, mint a nehezen megközelíthető részeket - erre is kitért Varga Ivett. A sajtószóvivő írt arról is: a középfeszültségű károk felszámolása után a kisfeszültségű hibák helyreállítását is megkezdik, azok jellemzően egyedi, egyetlen házat érintő, vagy kisebb szakaszhibák Vas vármegye területén százas nagyságrendben.

"Minden erőnkkel dolgozunk azon, hogy a károkat minél hamarabb helyreállítsuk és minden otthonban zavartalan legyen az áramszolgáltatás. Köszönjük ügyfeleink türelmét!" - zárta válaszlevelét a sajtószóvivő. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában