Az ítélet jogerős

2023.03.17. 15:26

Előkészítő ülés után pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást kapott egy vasi férfi

Szombathelyi Törvényszék

Illusztráció!

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen 1 rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette és 2 rendbeli járművezetés ittas állapotban vétsége miatt halmazati büntetésül 300.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy büntetlen előéletű férfit.

A vádlott 2022. április 14-én délelőtt más tulajdonát (sértett) képező, de a vádlott használatában lévő, Volkswagen Sharan típusú személygépkocsit vezetve – 0,29 mg/l légalkohol-koncentrációval, igen enyhe fokban ittasan – közlekedett Sárvár lakott területi szakaszán, a Sársziget utcában a Szombathelyi út felől a Vásártér irányába. 
A vádlott tíz nappal később az éjszakai órákban a barátaival szórakozott Szelestén, majd úgy döntöttek, hogy Szombathelyre mennek. A vádlott, valamint barátai a sértett tulajdonát képező személygépkocsival Szombathelyre mentek. A kocsit a vádlott egyik barátja (tanú) vezette.
A vádlott barátja Szombathelyen egy szolgáltatóház közelében a gépkocsival leparkolt úgy, hogy az indítókulcsot a gépkocsiban hagyta.
A vádlott 2 óra 37 perc körül – közepes-enyhe fokban ittasan – a gépkocsi vezetőülésébe átült, s a tanú többszöri tiltása ellenére, a sértett tudta és beleegyezése nélkül jogtalanul használva a gépkocsit, a járművel az úttestről az épület mellé, a járdára hajtott azért, hogy a mobiltelefonját, amelyet – ittassága miatt – feldobott az épület tetejére, úgy szerezze vissza, hogy felmászik a gépkocsira. A vádlott, mivel a telefont nem tudta levenni a tetőről, a gépkocsival hátramenetet végzett, mikor a rendőrjárőr ellenőrzés alá vonta. 
A cselekmény elkövetésekor a vádlott érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, mert azt tőle 2022. április 14-én a rendőrök elvették.

Az ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában