Összegzés

2023.03.17. 10:01

Hat baleset történt az elmúlt 24 órában - Többen is megsérültek a vasi utakon

police.hu

Forrás: Horváth Balázs

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. március 16-án 5 óra és 2023. március 17-én 5 óra közötti időben egy, súlyos és egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Négy, anyagi kárral végződött baleset helyszínén is intézkedtek a rendőrök - írja a police.hu.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, tegnap a késő délutáni órákban, az M86-os számú autóúton, Répcelak térségében. Egy mesteri férfi személyautóval közlekedett az autóúton Győr felől Szombathely irányába, a külső forgalmi sávban. Haladása során egy vele azonos irányba közlekedő gépkocsi hátuljának ütközött. Az ütközés következtében az egyik jármű a szalagkorlátnak csapódott, a másik jármű a belső forgalmi sávba sodródva állt meg. A balesetben az egyik sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Könnyű sérüléssel járó baleset történt Körmenden csütörtökön, a reggeli órákban. Egy szentgotthárdi lakos tehergépkocsival közlekedett Alsószölnök felől Szentgotthárd irányába. Haladása során a 7454-es számú úton egy vele azonos irányba haladó kerékpáros előzésbe kezdett. A manőver során nem tartott megfelelő oldaltávolságot és a pótkocsijával elsodorta a biciklist. A balesetben a kerékpáros fiatal – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Körmendi Rendőrkapitányság.

A rendőri intézkedések során két esetben mutatott pozitív értéket az alkoholteszter az elmúlt 24 órában. Egy celldömölki sofőrt a 84-es számú főúton, egy helyi járművezetőt Rábahídvég belterületén igazoltattak az egyenruhások. Mindkét férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon.

A szombathelyi rendőrök egy, olyan gépkocsivezetővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában, akinél az intézkedés során megállapították, hogy a Szombathelyi Járásbíróság a járművezetéstől jogerősen eltiltotta. Vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában