Vonultak a tűzoltók

2023.03.16. 12:21

Komoly károkat okozott a viharos szél a napokban Vas vármegyében - fotók

Összesen tizenegy viharkárral összefüggő esethez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat kedden és szerdán, többségében kidőlt fák és épületkárok miatt vonultak.

vaol.hu

Forrás: Horváth Balázs

A keddi napon fa dőlt a közútra a 86-os számú főúton Balogunyomnál és a 8-as főúton Jánosházánál is. Tömördön egy tíz méter magas fa dőlt családi házra, míg egy ikervári óvoda használaton kívüli kéményét és a mellette lévő bádogozást is megkezdte a viharos szél. Celldömölkön egy három emeletes épület tetőszerkezete veszélyeztette a forgalmat. A kárhelyszíneken a szombathelyi, a sárvári, a körmendi hivatásos, a celldömölki önkormányzati, a jánosházi és ikervári önkéntes tűzoltók avatkoztak be. Szerdán a szombathelyi Petőfi Sándor utca egyik ingatlanának tetejét rongálta meg a szél, a lehulló cserepek a forgalmat veszélyeztették, autókat rongáltak meg - írja a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldala.

A város hivatásos tűzoltói magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével feljutottak a tetőszerkezetre, eltávolították a meglazult cserepeket, illetve elzárták a járdaszakaszt a gyalogosforgalom elől. Szombathelyen, a Szöllősi sétányon egy fa dőlt ki, magával rántva az alatta húzódó villanyvezetéket és a villanyoszlopot is, amely két családi ház kerítésére is rádőlt. A város hivatásos tűzoltói csak az áramtalanítást követően tudtak nekilátni a károk felszámolásának. A fát motoros láncfűrész segítségével feldarabolták, a családi házak kerítéséről eltávolították. Kőszegen egy húsz méter magas fenyő veszélyeztette a közút forgalmát, ezt a város önkormányzati tűzoltói darabolták fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában