„Ne félj, nem fog fájni!”

2023.03.02. 12:19

Videót készített vérző mellkasáról, így kért segítséget testvérétől a megszúrt férfi a szomszédos vármegyében

Emberölés bűntettének kísérletével vádolja a főügyészség G. G.-t, aki megszúrta barátját annak sümegi otthonában, hangzott el a Veszprémi Törvényszéken az előkészítő ülésen.

veol.hu

Bilincsben, vezetőszáron hozták a vádlottat a bírósági tárgyalásra.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Az ügyész közölte, ha G. G. vádlott beismeri az előkészítő ülésen a bűnösségét, a főügyészség indítványozza a kilenc év fegyházbüntetést és azt, hogy a bíróság tiltsa el kilenc évre a közügyektől - írja a veol.hu.

A vádirat szerint G. G. vádlott és L. Sz. sértett évek óta barátok voltak. 2021 szentestéjén a sértett sümegi otthonában együtt italoztak, zenét hallgattak, beszélgettek. Késő estére ittas állapotba kerültek, amikor a vádlott kiment a fürdőszobába, majd visszafelé a konyhaasztalról magához vett egy konyhakést, odalépett a sértetthez, és minden előzmény nélkül – azzal a kijelentéssel, hogy „Ne félj, nem fog fájni!” – mellkason szúrta a sértettet, aki a szúrás erejétől az ágyra esett, majd eszméletét vesztette. A vádlott segítségnyújtás nélkül a távozott a helyszínről. 

Miután a sértett magához tért, nagy fájdalmai és légzési nehézségei miatt testvérét próbálta telefonon hívni, aki nem fogadta a hívását. 

Mivel az állapota rosszabbodott, a hajnali órákban egy videót küldött a testvérének a vérző mellkasáról, és közölte, hogy megkéselték.

A sértett testvére értesítette a rendőrséget és a mentőket, akik az életveszélyes állapotban lévő férfit a veszprémi kórházba szállították. L. Sz. életveszélyes sérülést szenvedett, amely orvosi beavatkozás nélkül halálos lett volna. A vádlott személyiségzavarban, elmebetegségben nem szenved, de feszültségkezelési nehézsége van. 

Pfeifer Péter bíró ismertette a kihallgatási rendőrségi jegyzőkönyvet, ahol a vádlott azt mondta, „úgy érzem, felelős vagyok a történtekért. Szerintem megtörténhetett, ami gyanúsításban szerepel, de mivel ittas voltam, nem emlékszem a részletekre. Pálinkázni kezdtünk, nem ettünk semmit, nem emlékszem arra, mi történt. Délelőtt tíz doboz sört ittam meg.” 

A vádlott a kérdésre, hogy mitől volt a kezén sérülés és tűszúrások nyomai, közölte, öngyilkos akart lenni. – Emlékszem, Sz. feküdt az ágyon és vérzett. Aggódtam érte, de féltem, hogy eljárás indul ellenem, ezért nem kértem segítséget. A körülményekre nem emlékszem. Két éve ismerem a Sz.-t, aki a barátom. Nagyon megbántam a történteket, nagyon sajnálom, hogy ilyen súlyos sérülést okoztam. Haragudtam rá, mert nem tudta eltartani a kutyát, amit nekiadtam, másfél hónapja én gondozom, mert ő menhelyre akarta vinni, fogalmazott a vádlott. 

Később G. G. azt mondta, büntetőeljárással, emberölési kísérlettel sem ért egyet, nem követte el, az eszközön nincs az ujjlenyomata, a sértett magát szúrta meg. A vádlott nem mondott le a tárgyalást érintő jogáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában