Újabb fejlemények

2023.04.11. 15:00

Csepregi emberölés: váratlan fordulat az eljárásban

Értesüléseink szerint a csepregi emberölési ügyben az elsőrendű vádlott kezdeményezte az ügyvédcserét. Ismert, 14 év alatti gyermek sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt felelhet egy csepregi házaspár a Szombathelyi Járásbíróságon.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A Szombathelyi Törvényszék sajtószóvivője, dr. Tóth András szerkesztőségünket arról tájékoztatta, a bíróság felkérésére a Vas Megyei Ügyvédi Kamara gondoskodott arról, hogy új, kirendelt védőügyvéd lássa el az elsőrendű vádlott, a csepregi nő jogi képviseletét. Megtudtuk azt is: a büntetőeljárásban április 20-ára tűzték ki az előkészítő ülés időpontját, az a napokban eldőlhet, hogy az ügyvédcsere miatt kérnek-e halasztást az érintettek. 

Az esetről legutóbb akkor számoltunk be, amikor 2022 augusztusában a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Tavaly február elején hunyt el a házaspár 2019-ben született gyermeke, akit az akkori gyanúsítás szerint éheztettek, bántalmaztak, illetőleg részére orvosi segítséget nem kértek. A gyermek fizikális, mentális leépülése, sorvadása, valamint ezek miatti halál a sértettnek a szokványost meghaladó szenvedést, fájdalmat, kínt, gyötrelmet okozott - derültek ki a tavaly nyári törvényszéki sajtóközleményből az ügy megdöbbentő és sokakat sokkoló részletei.

A Vas Megyei Főügyészség tavaly augusztusban arról is tájékoztatott még: a csepregi nőt és férfit négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják. Mint azt megírtuk: öt gyermeket neveltek. A Szombathelyi Törvényszék akkori közleményéből azt is megtudtuk: a gyermekeket egy lánccal bezárt szobában tartották, őket csak akkor engedték ki, ha levegőre mentek. Az ételt csak beadták számukra, azonban azt nem ellenőrizték, hogy azt elfogyasztották-e. A helyiséget nem takarították, a padlón és a gyerekek ágyában szemetet, rothadó ételmaradékot, vizeletet és székletet is találtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában