Súlyos tragédia

2023.04.24. 15:57

Két nő halt meg az alsó-ausztriai balesetben - Személyautójuk a szalagkorlátot átszakító kamionnak ütközött

A halálos baleset hétfőn reggel történt az S4-es gyorsforgalmi úton, az Alsó-ausztriai Lanzenkirchen közelében.

vaol.hu

Forrás: Andreas Zenker

A Vöröskereszt információi szerint az S4-es gyorsforgalmi úton nem sokkal reggel 8 óra előtt egy kamion nekiütközött egy személyautónak. Az autó sofőrje és utasa - két nő - olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghaltak – mondta Andreas Zenker, az alsó-ausztriai Vöröskereszt szóvivője a balesetről a noe.orf.at-nak. 

Tájékoztatása szerint a kamion sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A kialakult forgalmi dugóban, a nézelődés miatt több, kisebb baleset is történt. Az egyikben egy ember könnyebben megsérült. 

Forrás: Andreas Zenker

Stefan Loidl, az Állami Rendőr-főkapitányság munkatársa az elsődleges megállítások alapján közölte, a teherautó előszőr nekiütközött a jobb oldali védőkorlátnak, a sofőr emiatt ellenkormányzott. Ennek következtében a két sáv közötti védőkorlátot átszakítva a szembejövő sávban állt meg. Ebben a pillanatban érkezett meg egy személyautó, de az ütközést nem lehetet elkerülni.  

A balesetet követően az S4-est a déli irányba több órára lezárták. A forgalmat Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) keresztül terelték el. Emiatt a városban nagy torlódások alakultak ki. 
 

Forrás: Andreas Zenker

A bécsi tűzoltóság nehézdarus-járművel vonult ki a baleset helyszínére. Ide három mentőhelikoptert is riasztottak, de végül a sérültek nélkül repültek vissza a bázisra.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában