Vádemelés előtt

2023.04.14. 08:03

Nem aprózta el: 32 migránssal a raktérben szenvedett balesetet Náraiban - befejeződött a büntetőeljárás

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, egy litván állampolgár ellen indított büntetőeljárást fejezték be a Vas vármegyei nyomozók.

Police.hu

Forrás: Police.hu

Az egyenruhások, állampolgári bejelentés alapján 2022. július 2-án, a délelőtti órákban, Nárai belterületén a Petőfi Sándor utcában igazoltattak egy férfit, aki egy lengyel forgalmi rendszámú tehergépkocsival az árokba hajtott. A gépkocsit egy, magát litván állampolgárságúnak mondó személy vezette. Az utasok a balesetet követően elfutottak, akik közül három személyt a rendőrök a helyszín közelében feltartóztattak - tájékoztat az ügy részleteiről a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A széleskörű adatgyűjtés, a nyomozás során beszerzett információk és a kamerafelvételek alapján a nyomozók megállapították, hogy a litván sofőr 32 migráns személyt úgy szállított az erre a célra alkalmatlan, levegőtlen raktérben, több mint öt órán keresztül, megállás nélkül, hogy a legelemibb higiéniai lehetőségeket sem biztosította.    

A nyomozók a litván férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

Vele szemben a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában